Taxateur roerende zaken
Taxateur roerende zaken
Taxateur roerende zaken
Taxateur roerende zaken
Taxateur roerende zaken
Taxateur roerende zaken

Roerende Zaken Taxateur Tolman

Home

Tarieven

Contact

Benoeming executeur

Een executeur is iemand die jouw nalatenschap uitvoert nadat je bent overleden. De executeur zorgt ervoor dat het testament wordt uitgevoerd. Een executeur is handig als er bijvoorbeeld meer erfgenamen zijn. De executeur is dan het aanspreekpunt voor iedereen die betrokken is bij de erfenis. De executeur zorgt er voor dat de bezittingen eventueel worden verkocht en de schulden voldaan. Je kan een executeur aanwijzen in je testament, of in een losse akte.


Wie kan executeur zijn?

Je kan iedereen aanwijzen als executeur. Vaak is in eerste instantie je partner de executeur of een van de erfgenamen waar je veel vertrouwen in hebt. Je kan in tweede instantie dan een andere executeur benoemen, voor het geval je partner is overleden of de functie niet wil of kan uitoefenen. Je kunt Henk Tolman benoemen als executeur.


Ook een executeur zonder testament?

Ja dat kan. Je kan geen testament hebben, omdat je de wettelijke verdeling prima vindt. Maar voor de uitvoering van je erfenis kan je dan toch een executeur aanwijzen. Daarmee bepaal jij wie de erfenis uitvoert.


Verschillende soorten executeur

Er zijn drie soorten executeurs opgenomen in de wet.

De eenvoudigste executeur regelt alleen de begrafenis.

De andere executeur heeft het wettelijke takenpakket. Hij regelt de erfenis, verkoopt eventuele goederen en huizen, betaalt de schulden.

Er is ook nog een bijzonder executeur, die kan bijvoorbeeld ook zaken regelen tegen de wil van de erfgenamen. Wil je dit regelen dan moet je dit aangeven.. De executeur zal hier wel meer werk aan hebben dan de standaard akte. Er zijn dus ook aanvullende kosten.


Rapport of openheid

De executeur moet open zijn naar de erfgenamen. Dus regelmatig rapporteren wat er is aangetroffen in de boedel. Beslissingen voorleggen aan de erfgenamen. Die nemen uiteindelijk de besluiten.


Kosten van een executeur

Hier moet je goed over nadenken. Het uitvoeren van een testament kan (heel) veel werk opleveren. Bijvoorbeeld het in kaart brengen van de bezittingen en schulden. Het verkopen van een huis of zelfs een bedrijf.

Voor tarieven en meer informatie kun je contact opnemen met Henk Tolman.

Klik hier voor de contact gegevens.  

Achtergrond info

Executeur Testamentair